Kósa szerint azért buktak Veszprémben, mert nem volt tétje a választásnak

POLITIKA
2015 február 23., 07:34
comments 292

„A jobboldali szavazóknak nem volt tétje a veszprémi választásnak” – kommentálta a kétharmad elvesztését Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Kossuth Rádióban. Szerinte a jobboldali szavazók csak arról szavaztak, hogy ki képviselje Veszprémet, csak Kész Zoltán, a győztes ellenzéki jelölt határozta meg tétként a Fidesz kétharmados parlamenti többségének a sorsát.

Ez pedig jobban mozgósította a baloldali szavazókat, mint a kormánypártok által megfogalmazott tét a jobboldaliakat. „Egy csomó mindent nyilván nekünk is át kell gondolnunk, hogy mivel tudnánk még jobban szolgálni az emberek érdekeit” – mondta.

Beszélt az április 12-re kiírt tapolcai időköziről is. Szerinte Tapolca „egy egészen más választókörzet”, és lássuk be, ezzel nehéz vitatkozni. Azt is mondta, hogy „ott akkor is mást kell csinálni, ha egyébként győztünk volna Veszprémben”.

Kósa ezután arról beszélt, hogy a sikereket is érdemes volna elemezni. A sikerre példaként az abaújszántói időközi polgármester-választást említette, ahol a Fidesz támogatta jelölt nyert. (MTI. Címlapkép: Kósa Lajos Facebook-oldala)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.