Lakatlan szigetes valóságshowba vágyhatott a hajóját elhagyó, 16 év börtönre ítélt olasz kapitány

2015 február 23., hétfő 16:07
32

Francesco Schettino nem fér a bőrébe. A kompkapitány, aki 32 ember emberölésért első fokon 16 évet kapott, de szabadlábon várhatja a másodfokot, és alighanem úgy érzi, végre ráterelődött az a médiafigyelem, amit mindig is megérdemelt volna: most egy celebvetélkedőben való indulást fontolgathatja.

A kapitányt most állítólag egy több millió eurós szerződéssel kereste meg egy olasz kereskedelmi televízió, akik a Celeb vagyok, ments ki innen! helyi verziójába.

Schettino egyik ismert barátja bukkant fel a múlt héten egy politikai szatirikus tévéműsorban bemutatott felvételen, amint a celebműsor producereivel tárgyal, egész pontosan arról, hogy az egykori kapitánynak kevés a részenkénti 50 ezer euró fizetségként, és inkább fizessenek 2,5 millió eurót egyben, mert ezt majd a nézettség után érkező bevételek kárpótolni fogják.

A kapitány (ALBERTO PIZZOLI / AFP)

Az ügy azért is kellemetlen, mert Schettino nem nagyon hagyhatná el hetekre az országot, amíg zajlik a tárgyalása. Ezért az egykori kapitány azzal védekezett, hogy barátja csak pszeudo-képviselője volt. Ez azonban nem győzte meg az ügyészséget, amely elrendelte a letartóztatását.

A férfit, akit a tárgyalás során az ügyész egyszerűen egy felelőtlen idiótának nevezett, 10 évre ítélték többszörös emberölésért, 5 évet kapott a hajó felborításáért és egyet azért, mert miközben 4200 utas és a legénység még a hajón volt, ő elhagyta azt. Egy hónapot pedig azért, mert hamisan kommunikált a kikötői hatóságokkal. (Mashable)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt