LMBT-ügyi emberi jogi különmegbízottat nevezett ki az amerikai külügyminiszter

külföld
2015 február 23., 19:12
comments 94

Randy Berry személyében John Kerry amerikai külügyminiszter hétfőn kinevezte az Egyesült Államok első olyan különmegbízottját, aki a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) személyek emberi jogainak ügyében jár majd el.

Berry jelenleg amszterdami főkonzul. Az amerikai diplomáciai tárca hétfői közleménye szerint korábban Nepálban, Új-Zélandon, Ugandában, Bangladesben, Egyiptomban és a Dél-afrikai Köztársaságban tejesített külszolgálatot.

photo_camera Randy Berry

Kerry reményét fejezte ki, hogy az új különmegbízott jelentősen hozzájárul majd az LMBT személyek elleni erőszaktól és megkülönböztetéstől mentes világ megteremtését célzó erőfeszítésekhez.

A közlemény rámutatott, hogy 75 országban még mindig büntetik az azonos neműek kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot.

"Itt az ideje, hogy érvényt szerezzünk minden ember egyenlőségének és a méltóságának, függetlenül szexuális irányultságától vagy nemi identitásától"

- fogalmaz a közlemény. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.