Szijjártó Péter a kurdisztáni magyar misszióért lobbizott napirend előtt

politika
2015 február 23., 09:21
comments 99

A külügyminiszter felszólalásában a kopt keresztények lefejezésével támasztotta alá, hogy az IS veszélyes. Majd a pártok támogatását kérte a Magyar Honvédség kurdisztáni missziójához.

A magyar katonák a kurdisztáni kiképzőbázisok védelmében vennének részt.

Szijjártó felszólalására elsőként a kereszténydemokrata Vejkey Imre szólalt fel. Ő arról beszélt, hogy a keresztényeket módszeresen üldözik hitük vállalása miatt.

A jobbikos Gyöngyösi Márton azt mondta, hogy nekik is a keresztények elleni népirtás a legfájdalmasabb, de az IS muzulmánokat is írt, és a Jobbik ez ellen is fellépne. Majd hosszasan fejtegette, hogy az IS felemelkedéséről a Nyugat tehet, mert nem támogatta Aszad szír diktátort, Magyarország pedig szolgalelkűen követte ebben a Nyugatot.

Mesterházy Attila egyáltalán nem beszélt a témáról, ő Szijjártó Péter lemondását követelte a keleti nyitás, illetve az Oroszországhoz való dörgölőzés miatt. Felemlegette Kiss Szilárd ügyét: a diplomata Oroszországban üzletelt vízumokkal, ezzel Mesterházy szerint az egész schengeni térség biztonságát veszélyeztette.

Schiffer András azzal büszkélkedett, hogy elsőként az LMP hívta fel a figyelmet az iraki keresztényüldözésre. Ezután a terrorellenes program fontosságáról beszélt, aminek a kidolgozására a kormány igéretet tett, de helyette bevándorlóellenes hecckampányba kezdett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.