Az ember, akinek fogalma sincs, hogy működik a pina

külföld
2015 február 24., 06:48
comments 228
photo_camera Idaho, mondja Vito Barbieri.
Via Idaho Reporter

Komoly vita zajlott hétfőn az idahói törvényhozás alsóházának egyik bizottságában. A képviselők Dr. Julie Madsent faggatták, aki az ellen a törvény ellen szólalt fel, amellyel megtiltanák, hogy az orvosok távsegítségként abortusztablettát írhassanak fel.

A bizottság egyik tagja, a 63 éves, jogász végzettségű Vito Barbieri kompromisszumos javaslattal állt elő. Az ő fő problémája a távsegítséggel, hogy az orvos úgy kevésbé tudja diagnosztizálni, pláne megvizsgálni a pácienst.

Mi volna, ha a távreceptre váró nők lenyelnének egy apró kamerát, amivel az orvos aztán megvizsgálhatná vaginájukat, kérdezte.

Barbieri mentségére legyen mondva, hogy republikánus. Simán elképzelhető, hogy egyszerűen tényleg nincs fogalma a nemi szervekről - vagy az emésztésről -, így sejtése sem lehetett róla, hogy a két nagy rendszer, a reprodukciós és az emésztő között nincs közvetlen átjárás.

Még akkor sem, ha a jogi diplomája megszerzéséig pár biológiaórán azért részt kellett vennie. Még akkor sem, ha amúgy egy terhességi sagélyközpont igazgatótanácsának is tagja.

Mindenesetre máris elérte, hogy az övé legyen a világ egyik legviccesebb Wikipedia-szócikke, amin megrázóan kevés életrajzi információ után egyből a száj és a vagina kapcsolatáról szóló nézetei következnek, önálló fejezetben. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.