Egészen döbbenetes indokból hagyott ki teljes vádpontokat az ügyészség a szigetszentmiklósi gyerekkínzók perében

Megdöbbentően enyhe ítéletet hozott a bíróság a gyermekeiket éveken át kínzó szigetszentmiklósi házaspár ügyében. A tárgyaláson kiskorú veszélyeztetésévé szelidült vád alapján elsőfokon két év börtönre ítélték a szülőket, amit előzetesben már le is töltöttek.

A részletes indoklásból egészen megdöbbentő részletek derültek ki. Például az, hogy bár az eredeti vádiratban még szerepelt, hogy a szülők ürülék mellett rágcsálókkal és rovarokkal is etették a gyerekeket, de a vádbeszédből már kimaradtak. Hogy miért?

Az ügyészség szerint "egyes keleti népek gasztronómiájában elfogadott a rovarok és rágcsálók megfelelő hőkezelés utáni élelmiszerként való fogyasztása".

A bírónő erre megjegyezte, hogy az ürülék nyilván megfelelő hőkezelés után sem fogyasztható, amúgy pedig nem a rágcsálók és rovarok élelmiszer-jellegével, hanem a fogyasztás körülményeivel volt probléma.

A nyomozás során felmerült, és a pszichológiai szakvélemény alá is támasztotta a nemi erőszak gyanúját is, a bírónő mégis elvetette ezeket. "Sok idő telt el, nem volt lehetőség olyan nyomok vizsgálatára, amilyeneket akkor tudnak vizsgálni, mikor a hatóságok azonnal értesülnek egy erőszakos cselekményről" - mondta.

A gyerekek megerőszakolását az eset után hét hónappal a nevelőszülők jelentették a családsegítőnek azután, hogy a gyerekek nemi erőszakra utaló kijelentéseket tettek. A bírónő bírálta az ügyészséget, amiért nem gondoskodott vádja bizonyíthatóságáról. (Via Blikk)