Egy rejtélyes bunkert találtak Torontóban

A nyári pánamerikai játékok egyik helyszínétől, a York Egyetem teniszstadionjától nem messze, egy fás területen találták a kb. 7 méter hosszú, 2,5 méter magas, berendezett bunkert. Egy aluminiumlemezre felfigyelő természetvédelmi őr vette észre. A bejárathoz csak egy kerítésen át vezetett út, azt viszont valaki átvágta.

Hónapok óta építhették

A rendőrség szerint nem utal arra semmi jel, hogy az alagutat fegyverek vagy robbanóanyagok elrejtésére, vagy azért építették, hogy a terroristák azon keresztül be tudjanak hatolni a stadionba. Ezért kérik, hogy valaki fedje fel, ki és minek ásta ki a gerendákkal aládúcolt, furnérlemezekkel kibélelt, áramfejlesztővel és vízszivattyúval ellátott alagutat, amit a jelek szerint már használtak a télen, de még akkor is építették, amikor január 14-én felfedezték.

Az alagútban találtak egy gerendához szögezett rózsafüzért is, feszülettel, és egy műpipacsot, amivel Kanadában az első világháború áldozataira szoktak emlékezni novemberben.
Bármilyen célból is épült, a bunkert a helyszíni bizonyítékok teljes begyűjtése után betemetik, nehogy bármilyen veszélyt jelentsen a közbiztonságra. (MTI, CBS)