Valamit akar az állam Vitézy cégétől, amiben Habony alelnök volt

POLITIKA
2015 február 24., 09:43
comments 34

Felhívás nélküli tárgyalásos közbeszerzésben kérte fel a PwC Magyarország Kft.-t Vitézy Tamás Adriatiq Island Group nevű cégének átvilágítására a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. nevű állami cég. Ilyen átvilágítást akkor szoktak rendelni, ha részesedést kívánnak szerezni egy cégben.

Az Adriatiq Island Group ezer szálon köthető a kormányhoz ezer szálon kötődő tanácsadócsoporthoz:

2010-ig a cég egyik alelnöke Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója volt, vezérigazgatója és igazgatósági tagja pedig Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki nemrég kivásárolta Heim Pétert a Századvég Gazdaságkutatóból.

A cég stratégiai tanácsadótestületében most olyan, jobboldali, de a kormány kegyeiből kiesett közgazdászok vannak, mint Töröcskei István, az adósságkezelő nemrég lemondott vezérigazgatója és Bod Péter Ákos, a Nemzeti Bank volt elnöke is.

Az Adriatiq Island Group magyar leányvállalata ellen 2013-ban felszámolási eljárás indult.

Az átvilágításról hírt adó MFOR kereste az érintetteket, akik eddig még nem reagáltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.