Benéztem: nem is létezik a pap, aki találkozott Istennel, aki nő

külföld
2015 február 25., 13:23
comments 63

Vasárnap posztoltam John Michael O'neal atyáról, aki a források szerint 48 percen át volt klinikailag halott, majd amikor újraélesztették, arról számolt be, hogy találkozott Istennel, aki nő.

Mit nő, egy kedves, fényszerű asszony.

Első olvasásra hoaxra gyanakodtam, ezért hosszasan kutakodtam a források között, mígnem rátaláltam a CBS beszámolójára. A CBS alapvetően a világ megbízhatóbb hírszolgáltatói közé tartozik. A cikkben említették, hogy a bostoni egyházmegye érseke, Sean P. O'Maley a halálközeli állapotban átélt hallucinációra fogta O'neal atya látomását.

  • O'Maley érsek valós személy.
  • Valós az a cikkben emlegetett orvosi eszköz, a LUCAS 2 is, amivel a hír szerint szívleállása után fenntartották O'neal atya keringését.
  • Maga O'neal atya viszont a jelek szerint nem létezik, így nem is találkozhatott Istennel, aki nő.

O'Maley érsek szóvivője most már azt állítja, hogy a sztori "minden bizonnyal hoax", az érsek pedig nem nyilatkozott az ügyről.

Az Urbanlegends szerint a cikk eredeti forrása a közismert álhírlap, a World News Daily Report. Ezt nem adta ki találatként a Google, amikor forrásokat kerestem.

Hát ennyi. Elnézést kérek mindenkitől, ezentúl igyekszem még alaposabb lenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.