Benéztem: nem is létezik a pap, aki találkozott Istennel, aki nő

2015 február 25., szerda 13:23
63

Vasárnap posztoltam John Michael O'neal atyáról, aki a források szerint 48 percen át volt klinikailag halott, majd amikor újraélesztették, arról számolt be, hogy találkozott Istennel, aki nő.

Mit nő, egy kedves, fényszerű asszony.

Első olvasásra hoaxra gyanakodtam, ezért hosszasan kutakodtam a források között, mígnem rátaláltam a CBS beszámolójára. A CBS alapvetően a világ megbízhatóbb hírszolgáltatói közé tartozik. A cikkben említették, hogy a bostoni egyházmegye érseke, Sean P. O'Maley a halálközeli állapotban átélt hallucinációra fogta O'neal atya látomását.

  • O'Maley érsek valós személy.
  • Valós az a cikkben emlegetett orvosi eszköz, a LUCAS 2 is, amivel a hír szerint szívleállása után fenntartották O'neal atya keringését.
  • Maga O'neal atya viszont a jelek szerint nem létezik, így nem is találkozhatott Istennel, aki nő.

O'Maley érsek szóvivője most már azt állítja, hogy a sztori "minden bizonnyal hoax", az érsek pedig nem nyilatkozott az ügyről.

Az Urbanlegends szerint a cikk eredeti forrása a közismert álhírlap, a World News Daily Report. Ezt nem adta ki találatként a Google, amikor forrásokat kerestem.

Hát ennyi. Elnézést kérek mindenkitől, ezentúl igyekszem még alaposabb lenni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt