Fiatalkorút próbált felszedni a neten az amerikai szövetségi terrorelhárítási program egyik vezetője

bűnügy
2015 február 25., 07:25
comments 139
photo_camera Via YouTube

Kedd délután őrizetbe vették a rendőrök Daniel Rosent, az amerikai külügyminisztérium szövetségi terrorelhárítási programokért felelős vezetőjét. A gyanú szerint Rosen fiatalkorút próbált felszedni a neten.

Rosen egy magát 18 éven alulinak kiadó nyomozónővel csetelt. A fedett nyomozó állítása szerint Rosen szexuális együttlétet próbált leszervezni vele. A férfit otthonában vették őrizetbe. Az egyelőre nem tisztázott, hogy le is tartóztatták, vagy óvadék ellenében szabad lábon védekezhet.

A rendőrség az őrizetbe vételről értesítete a külügyminisztériumot is, ahol első körben felfüggesztették Rosen hozzáférését az államtitkokhoz és az ügy tisztázásáig kényszerszabadságolták is.

A külügy saját rendészeti szerve, a Diplomatic Security egy meg nem nevezett dolgozója szerint a rendőrség Rosen munkahelyi telefonjainak híváslistáit is benyújtotta, vagyis van házkutatási parancsuk további bizonyítékok gyűjtésére. (Via Fox News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.