HAVER!!! NAGYON NAGY!!!! JAMAICÁBAN DEKRIMINIALIZÁLTAK!!!!

Bob Marley sajnos már nem érhette meg a jamaicai alsóház keddi döntését, amely arról döntött, hogy ezentúl a karibi szigetországban nem lesz büntetendő kisebb mennyiségű marihuána birtoklása. A nyugaton gyarkorlatilag kannabiszlevél-formájúnak képzelt szigeten eddig ez bizony bűncselekménynek számított annak ellenére is, hogy Jamaica nagy része felett tényleg folyamatos marihuánafelhő lebeg.

Az új döntés értelmében, amely a kis mennyiséget 20 unciában, azaz 56,6 grammban (IGEN HAVER, MAJDNEM HAT DEKA SPANGLI!!!!!) határozta meg, akinél ennyivel kevesebb van, az legfeljebb figyelmeztetést kaphat, amitől nem lesz priusza. És öt tő növény termesztése is megengedett.

A törvényhozók egyúttal felállítottak egy új állami szervet, amely ezentúl a marihuána orvosi és tudományos felhasználását fogja szabályozni. Korábban ilyesmire egyáltalán nem volt lehetőség az országban.

A lazításnak nyilván köze van ahhoz, hogy az utóbbi hónapokban egyre több amerikai állam is a dekriminalizálás/legalizálás útjára lépett, így a jamaicaiaknak már nem kell attól tartaniuk, hogy lépésük felidegesíti a közelmúltban még őszintén drogháborúzó Washingtont. A jamaicai álláspont megértéséhez ezt a karikatúrát ajánlom.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.