Kormányzati segítséget kér a Buda-Cash-ügyön sokat veszítő Siklós

bűnügy
2015 február 25., 15:58
comments 47

Marenics János független polgármester szerdán azt mondta, bíznak abban, hogy a kormány segítségével el tudják kerülni, hogy a Buda-Cash Brókerház működésének felfüggesztésével összefüggésben a Dél-dunántúli Regionális Bankot (DRB) is érintő kifizetési korlátozás ellenére nem kerül veszélybe az önkormányzat működése.

Marenics szerint a dél-baranyai városnak 172 millió forintja van a DRB-nél vezetett számláján, mivel azonban nem tud hozzáférni a pénzéhez, a jelenlegi állás szerint képtelen időre teljesíteni a márciusban esedékes bérek, segélyek kifizetését.

A politikus két megoldást lát Siklós és a hasonló helyzetbe került települések gondjainak megoldására. Számlavezető bankot váltanak, és oda utalják át nekik a DRB-nél lévő összeget, vagy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe kerülő települések részére elkülönített forrásból kapnak támogatást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.