Szállodába vitt három koszovóit a taxis, elítélték

POLITIKA
2015 február 25., 08:21
comments 287

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állított és el is ítélt egy helyi taxist. A következő bűncselekményt követte el: 2015. február 13-án, délután fél négykor Szeged-Hattyas telepre ment egy társa jelzésére, ahol három utas várt rá. Kiderült, hogy három koszovóiról van szó, akik nem sokkal korábban lépték át a szerb-mahgyar határt, illegálisan.

A vádirat szerint a taxis "tudva azt, hogy az őt megállító személyek illegálisan tartózkodnak Magyarországon a migránsokat gépkocsijába felvette és később megállapítandó összegű euróban megállapodott velük, hogy a legközelebbi hotelbe szállítja őket".

A taxist valaki feljelentette emiatt, legalábbis szintén a vádirat szerint "a rendőrök igazoltatták és a migránsokat előállították".

A vádirat szerint a "vádlott vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtott az Európai Unió területén jogellenesen tartózkodó személyeknek, mellyel elkövette a jogellenes tartózkodás elősegítésének vétségét". Vagyis, ha ön útbaigazít három koszovói migránst, akkor ezt nem valósítja meg, ha pénzt kér az útbaigazításért, akkor már igen. Ráadásul ne felejtse el, ha koszovói migránsokkal találkozik, ne útbaigazítsa őket, hanem jelentse a hatóságoknál. Ahogy a taxist is feljelentette valaki. 

A gyorsított eljárás keretében bíróság elé állított taxissal szemben a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója 1 év 6 hónap próbára bocsátást szabott ki. A bírósági határozat jogerős. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.