Váratlan fordulat: Veszprém után újra itt vannak a Polgári Értékek!

POLITIKA
2015 február 25., 21:10
comments 154
photo_camera Rogán Antal beszédet mond az V. kerületi Honvéd téren álló gulágemlékmûnél a kommunizmus áldozatainak emléknapján. MTI Fotó: Marjai János

Hogy most már minden fideszes félmondathoz külön kremlinológust, sőt kremlinológusbizottságot vagy inkább kremlinológiai kormánybiztost kell kirendelni, nem újdonság. Az sem újdonság, hogy időnként (gyakran) összevisszabeszélés kerül sorra tekintetükbennel kapcsolatosan.

Ám de az mégis mekkora, hogy Lezsák aznap beszél a Lityeraturnaja Gazetában a szovjetrendszer haloványuló rossz emlékéről, amikor frakciótársai itthon versenyt jajonganak a kommunizmus bűneiről az emléknap eseményein, nem elmulasztva tucatszor hangsúlyozni, hogy a kommunizmus bűneinek emléke nem halványulhat el.

És egyébként egy hete még annak az embernek a kezét szorongatták, aki ezerrel rehabilitálja a kommunistákat, gulágostul, tömeggyilkosostul.

Sőt, hát amíg Lezsák szerint már halványulnak a szovjet múlt sötét árnyai, Rogán szerint direkte a Nyugat próbálja relativizálni a kommunizmus bűneit. Lezsák meg azt mondja, hogy a Nyugat akarja kitépni az oroszok európai gyökereit. Ajjaj. Nem könnyű most fideszesnek lenni. Csak forgolódik az ember, mint az egyszeri hírtévés a gecigate közepén. (Rá kéne kötni egy generátort, kiváltaná Paks II-t.)

Viszont azt mire véljük, hogy Gulyás Gergely parlamenti alelnök és Rogán Antal, a garantáltan ingatlanügymentes frakcióvezető teljesen váratlanul előrántotta a polgári Magyarország vízióját, szlogenjét vagy micsodáját, amikor épp a múlt héten magyarázta el a kortárs kontextus nélküli  forgómorgó, hogy aki beszopta ezt a polgári izét, az sík hülye, mert ez csak egy politikai termék, egy CUCC, csali, értékeket ne lássanak már mögéje!

Ki ismeri itt ki magát? Halaszthatatlanná vált a nemzeti diszkrepanciáért és a hadoválási stratégiáért felelős kormánybiztos azonnali kinevezése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.