A vidéket egy zombiapokalipszis mentheti meg

Újabb tudományos kalkuláció készült egy esetleges, az emberből élőhalottakat csináló világjárvány kitöréséről. A Cornell egyetem végzősei valószínűségszámításokkal próbáltak utána járni annak, mennyi idő alatt omlana össze a civilizáció, ha egy - pl. a Walking Deadben mostanában látható - zombijárvány ütné fel a fejét.

A kutatók ezúttal az interakciókra koncentráltak, azaz mekkorra valószínűséggel történik meg ez vagy az, ha egy ember találkozik egy zombival. (Vagy az ember győz, vagy a zombi) Így például kijött, hogy egy kis közösségben egy ügyes, hősies ember akár az egész közösséget megmentheti, míg egy nagyvárosban eltörpülnek az egyéni teljesítmények a nagy számok törvénye mellett.

Így jutottak arra a következtetésre, hogy a nagyvárosok elég hamar - New Yorkra egy hónapot számoltak ki - feladnák, a ritkán lakott vidéken azonban volna esély a túlélésre.

Korábban a Pentagon is kalkulált egy esetleges zombiapokalipszissal, és az amerikai járványügy is készített hasonló, tudományos kalkulációkat. (IFL)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.