Az internet egyik fele azt hiszi, hogy ez a ruha arany és fehér

Tbg
DIVAT
2015 február 27., 06:34
comments 266

tumblr_nkf1nqkXd71qzswhxo1_500

Pedig kék és fekete. Az utóbbi idők egyik legkomolyabb tudományos vitája robbant ki a mikroblogszférában csütörtökön a ruha színéről, amely egyesek szerint arany és fehér, pedig egyértelműen látszik, hogy kék és fekete.

Az egész egy Tumblr-poszttal kezdődött.

„Srácok lécci segítsetek - ez a ruha fehér és arany vagy kék és fekete? Én és a barátaim nem tudunk megállapodni, és kibaszottul készen vagyunk ettől...”

A különös az, hogy még itt, a 444 szerkesztőségében is megoszlanak a vélemények arról, hogy milyen színű a ruha, fele-fele arányban látjuk aranynak és fehérnek, illetve kéknek és feketének.

Egyesek a fehéregyensúly rossz beállításával magyarázzák, hogy a kék miért sárgult be a képen, mások kitartanak amellett, hogy a ruha eredetileg is arany színű és fehér.

Jó lenne persze, ha meglenne az eredeti ruha, de ha meg is lenne, akkor is csak egy fénykép készülne róla, amely ugyancsak nem adja vissza a ruha színét színhelyesen.

A sztori itt folytatódik!

(TIME/Tumblr/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.