Tizenhat évi szabadságvesztésre ítélték pénteken Gary Glittert

Tbg
bűnügy
2015 február 27., 11:18

Gyermekek ellen több évtizede elkövetett szexuális bűncselekmények miatt ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre Gary Glittert, a hetvenes évek glam rock korszakában még világsztárként ünnepelt, 70 éves angol rockveteránt.

photo_camera Gary Glitter (AFP PHOTO / LEON NEAL)

Eredeti nevén Paul Gadd a vád szerint három gyermekkorú leány sérelmére követte el a bűncselekményeket 1975 és 1980 között.

Glitter ellen gyermekek elleni nemi erőszak többrendbeli kísérlete, illetve tényleges nemi erőszak címén emeltek vádat, és az esküdtszék február elején bűnösnek mondta ki a volt énekest.

A súlyos börtönbüntetésről szóló ítéletet pénteken hirdette ki a londoni Southwark kerület koronabírósága. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.