A Vatikán takarékosságáért felelős bíborosa több tízezer eurót költött el ruhákra az elmúlt egy évben

külföld
2015 február 28., 18:46
comments 178

Az olasz L'Espresso pénteki számában ír arról, hogy a Vatikán takarékosságáért felelős bíboros több tízezer eurót vert el szabóságokban, és rendszeresen az első osztályra vett repülőjegyet tavaly. Az cikkben számlákkal igazolták a pazarlást. George Pellt tavaly februárban nevezte ki Ferenc pápa a szentszéki takarékosságot és átláthatóságot biztosítandó Gazdasági Titkárság élére.

photo_camera AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD

A L'Espresso arról is ír, hogy a Ferenc pápa által meghirdetett pénzügyi reformok veszélyben van, mert George Pell és Pietro Parolin szentszéki államtitkár között komoly hatalmi harc dúl. Federico Lombardi vatikáni szóvivő szerint természetes, hogy viták kísérik a reformokat. Lombardi szerint

"méltatlan és gyalázatos a Vatikánnal szembeni támadás."

A számlák hitelességét nem cáfolta, de kijelentette, hogy a bizalmas vatikáni dokumentumok kiszivárogtatása és közlése törvénytelen. A Vatikán még nem közölte a 2014-es év pénzügyi mérlegét, így nem tudni, hogy bármi is realizálódott a pápa által meghirdetett takarékossági programból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt