25 tonna galambszart szippantottak ki egy 14. századi brit műemlékből

Brutális tisztításon esett át az a 14. századi kapus toronyépület, amiből magas nyomású szivattyú segítségével szedték ki a rengeteg ürüléket Rye-ban, East Sussexben. A tető nélküli tornyokban évtizedek óta lakhattak háborítatlanul a galambok, ez eredményezte a helyzetet.

És mivel a tornyokba nem lehet csak úgy bejutni, az állapotokat egészen a múlt hónapig nem is vette észre senki. Akkor az épületet elvileg tulajdonló városi tanács képviselői fedték fel, mivel is állnak szemben. A tisztítással megbízott vállalat vezetője szerint sosem láttak még hasonló szartengert korábban. Annyira felgyülemlett az ürülék, hogy fel kellett feszíteniük az ajtókat, hogy a közelébe jussanak.

Kép: Flickr

Belül pedig olyan vlt az egész, mintha egy hatalmas csokitorta tetején sétálnának, a szag pedig még maszkban is szörnyű volt. De muszáj volt eltávolítani a guanót, mert idővel strukturális károkat is okozhatott volna az emlékműben. A kapus erődítménydarab egykoron fontos szerepet játszott abban, hogy az érkező francia hódítóktól megvédje Rye városkáját. (Discovery)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.