25 tonna galambszart szippantottak ki egy 14. századi brit műemlékből

ÁLLAT
2015 március 02., 22:06
comments 75

Brutális tisztításon esett át az a 14. századi kapus toronyépület, amiből magas nyomású szivattyú segítségével szedték ki a rengeteg ürüléket Rye-ban, East Sussexben. A tető nélküli tornyokban évtizedek óta lakhattak háborítatlanul a galambok, ez eredményezte a helyzetet.

És mivel a tornyokba nem lehet csak úgy bejutni, az állapotokat egészen a múlt hónapig nem is vette észre senki. Akkor az épületet elvileg tulajdonló városi tanács képviselői fedték fel, mivel is állnak szemben. A tisztítással megbízott vállalat vezetője szerint sosem láttak még hasonló szartengert korábban. Annyira felgyülemlett az ürülék, hogy fel kellett feszíteniük az ajtókat, hogy a közelébe jussanak.

photo_camera Kép: Flickr

Belül pedig olyan vlt az egész, mintha egy hatalmas csokitorta tetején sétálnának, a szag pedig még maszkban is szörnyű volt. De muszáj volt eltávolítani a guanót, mert idővel strukturális károkat is okozhatott volna az emlékműben. A kapus erődítménydarab egykoron fontos szerepet játszott abban, hogy az érkező francia hódítóktól megvédje Rye városkáját. (Discovery)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.