400 férfi heréjét távolíthatta el az indiai popsztár-guru, hogy azok közelebb kerüljenek Istenhez

Gurmeet Ram Rahim Singh nagy formátumú ember, a popzenészkedés mellett telegyógyító és lelki vezető is, eddig a becslések szerint mindebből mintegy 50 millió dollárt szedett össze. Most viszont árnyék vetülhet pályafutására, miután eljárás indult ellene. A gyanú szerint mintegy 400 követőjét vette rá a kasztrációra.

Az egyik követője, aki még hét évvel ezelőtt ment bele a hereeltávolításba, arról beszélt, hogy a guru azt ígérte nekik, akik belevágnak ebbe, közelebb jutnak Istenhez.

Az érintett férfi, Hans Raj Chauhan még 2012-ben tett panaszt, a nyomozóhatóságok pedig mostanra gyűjtöttek össze elég információt.

Singh korábban már jelezte, hogy felháborítják a vádak, és perelni fog minden hasonló állításért. A gyanú szerint a kasztrálásokat a guru magánszektájának kórházaiban végezhették el. A szekta amúgy igazi birodalmat épített maga köré, saját farmjaik, gyáraik, éttermeik és iskoláik is vannak.

Singh saját magát egy spirituális szentnek tartja. Meg rendezőnek és dalszövegírónak. (Independent)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.