Agyonvertek és felgyújtottak Nigériában egy kislányt, mert azt hitték róla, hogy öngyilkos merénylő

bomba
2015 március 02., 11:55
comments 60

Halálra ütlegelt a feldühödött tömeg egy tizenéves kislányt a nigériai Bauchi városának Muda Lawal nevű piacán. A lány egy barátnőjével érkezett a piacra, és azzal terelte magára a gyanút, hogy nem volt hajlandó alávetni magát a motozásnak. A lány testére kötözve két palackot találtak. Miután halálra verték, holttestét egy benzinnel átitatott autógumin elégették.

A rendőrség szerint a lány nem volt öngyilkos merénylő, mert ha az lett volna, működésbe hozta volna a robbanószerkezetet.

Nigériában egyre gyakoribbak a Boko Haram terrorista csoport öngyilkos támadásai, azt viszont nem lehet tudni, hogy fiatal, néha 10 éves merénylők maguk robbantanak, vagy távirányítással robbantják fel a náluk lévő szerkezeteket.

A Boko Haram tevékenységéhez tízezer halálos áldozat köthető, másfél millióan voltak kénytelenek miatta elhagyni otthonukat.

(The Independent)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.