Új vezetőt kaphat a titkosszolgálat

POLITIKA
2015 március 02., 20:38
comments 64

A hvg.hu információi szerint hétfői nappal felmentését kérte Göbölös László, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója. A BM nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lap értesülését.

Göbölös 2012 júliusa óta töltötte be ezt a posztot, Pintér Sándor előterjesztése után Orbán Viktor nevezte ki. A lap értesülései szerint Göbölös nem maga kívánt távozni, hanem jelezték számára, hogy meg kell ezt tennie. Feladata lett volna, hogy a titkosszolgálatok egyes területeinek, mint például a kémelhárítás, a gazdaságbiztonság és az értékelés-elemzés, működését újjáépítse, a hvg.hu szerint ez nem történt meg megfelelő mértékben. A nemzetbiztonsági bizottság környékéről pedig úgy hallották a lap újságírói, hogy Göbölöst eleve csak átmeneti vezetőnek gondolta el Pintér, csak mindeddig nem sikerült nála alkalmasabb embert találni.

Hogy ki lehet Göbölös utódja, arról egyelőre nem tudni semmit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.