Az MNB feljelentést tesz a Széchenyi Bank ügyében

gazdaság
2015 március 03., 18:21
comments 27

"Ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett az MNB a nyomozó hatóságnál a Széchenyi Banknál történt, a jegybank szerint bűncselekmények elkövetésének gyanúját felvető események miatt"

– áll az MNB mai közleményében. Az MNB a BTK-s ügyek (hűtlen kezelés és hanyag kezelés), valamint további pénzügyi visszaélésekre utaló, büntetőjogilag értékelhető cselekmények gyanúja miatt fordult a nyomozó hatósághoz.

A meglehetősen kormányközelinek számon tartott, az Államadósság Kezelő Központ vezetéséről csak idén lemondó Töröcskei István tulajdonában álló Széchenyi Bank erősen kezdte az évet tavaly, a Raiffeisen felvásárlásáról fantáziáltak, ám a bank fokozatosan ellehetetlenült pénzügyileg, végül gyakorlatilag csődbe is ment, az MNB pedig visszavonta a bank engedélyét. Az ügyön a magyar állam tulajdonosként, majd a betétesek kimentésén is milliárdokat bukott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.