Brazília-Dubaj-Ferihegy a kokain nevű kábítószer új kedvenc útvonala

bűnügy
2015 március 03., 08:38
comments 45

Csaknem négy és fél kilogramm kokaint próbált kézipoggyászában Magyarországra csempészni egy spanyol férfi. Dél-Amerikából, Dubaj érintésével érkezett Ferihegyre, és a vámmentes folyosón akarta elhagyni a repteret. A pénzügyőrök azonban megvizsgálták kézipoggyászát, és az oldalfalában fehér port tartalmazó, ragasztóval rögzített csomagokat találtak.

Az anyagról a helyszínen elvégzett gyorsteszt alapján kiderült, hogy kokain. Az összesen 4366,4 grammnyi drog feketepiaci értéke meghaladja a 65,5 millió forintot. Az idén ez már a harmadik eset volt, amikor Dél-Amerikából, Dubaj érintésével próbáltak meg nagyobb mennyiségű kokaint becsempészni Magyarországra.

Január 10-én egy portugál férfi és egy nő 110 millió forint értékű kokaint próbált Magyarországra csempészni. Ők Brazíliából, Dubaj érintésével érkeztek Budapestre, és a kábítószert hajfestékes tasakokba csomagolva akarták behozni az országba. Január 14-én hasonló módszerrel, ugyanazon az útvonalon akart 200 millió forint értékű kokaint Magyarországra csempészni egy olasz férfi. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.