A második világháborúban elsüllyedt japán hadihajó roncsát találta meg a Microsoft alapítója

Egyéb
2015 március 04., 16:13
comments 32

A milliárdos Paul Allen, aki az utóbbi időben főleg jótékonysági projektjeivel bukkant fel a hírekben, most mint hobbirégész bizonyított: megtalálta a Musashi roncsát. A hajó egykoron a világ egyik legnagyobb hadihajója volt, most egy kilométer mélyről került elő, közel a Fülöp-szigetek partjaihoz.

A hajó keresésére nyolc évvel ezelőtt indult el egy expedíció, ezt vezette Allen. A Musashit 1944-ben süllyesztette el az amerikai haditengerészet. Több mint ezer fős legénysége odaveszett.

Allen becsült vagyonát 17,5 milliárd dollárra teszik, 1975-ben Bill Gates mellett a Microsoft társalapítója volt. 2000-ben távozott a cég igazgatótanácsából. Azóta jótékonysági projektek mellett főleg sportba fektet, többek között ővé a Seattle Seahawks NFL-csapat is. (TIME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.