A világ legidősebb embere elég nyugodtan viseli, hogy ő a világ legidősebb embere

életmód
2015 március 04., 15:19
comments 49

Misao Okawa 1898 március 5-én született, csütörtökön lesz 117 éves. Bár tűnhet úgy, hogy rengeteg minden van mögötte, amikor szerdán életéről kérdezték, azt mondta, hogy az

Inkább rövidnek tűnt.

Amikor pedig a hosszú életének titkáról kérdezték, annyit mondott:

Ezen én is csodálkozom.

Okawa Oszakában született, és a Guinness Rekordok Könyve szerint 2013 óta ő számít a világ legidősebb emberének. A hírek szerint az utóbbi hónapokban egy kicsit lelassult ugyan, de a táplálkozása még mindig remek, és az egészsége is rendben van. Egy idősek otthonában él Japánban.

photo_camera Tavalyi születésnapján (TOMOHITO OKADA / KURENAI / AFP)

Férjével 1919-ben házasodtak össze, három gyermekük született, mára pedig már hat ükunokája is van.

Japánban több mint 58 ezer száz évnél idősebb ember él, többen, mint bármely más országban. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.