Egyetlen mondattal nyírhatta ki elnökjelölti esélyeit egy republikánus politikus

külföld
2015 március 04., 17:03
comments 162

Az amerikai elnökválasztási procedúrának mindig a legeleje a legszórakoztatóbb, amikor még számos jelölt gondolkodik azon, hogy esetleg versenybe száll pártjának támogatásért. Ez a potenciális jelöltek számára egyáltalán nem könnyű időszak: egyszerre kell valahogy másnak, izgalmasabbnak, hitelesebbnek felmutatniuk magukat a párt többi potenciális jelöltjéhez képest, másrészt viszont el kell kerülni az olyan kijelentéseket, melyeket ha felkap a média, könnyen egy kampány végét jelenthetik.

Na ez utóbbi nem ment most teljesen egy befolyásos republikánus politikusnak, Ben Carsonnak, aki pedig sajtóhírek szerint komolyan fontolgatta, hogy beszáll a republikánusok vetélkedésébe.

Carson, aki idegsebészből lett konzervatív politikus, a CNN-nek adott interjút, és ebben beszélt arról, hogy a szexualitás csak választás kérdése, hiszen például rengeteg ember heteroszexuálisként megy be a börtönbe, és melegként jön ki onnan.

photo_camera Ben Carson (NICHOLAS KAMM / AFP)

Carson azután hozta fel ezt a példát, hogy arról beszélt, hogy a melegházasságért való küzdelem nem hasonlítható össze a feketék polgárjogi harcával, hiszen az emberek nem tudják irányítani a bőrszínűket.

A CNN műsorvezetője ekkor visszakérdezett, hogy akkor Carson szerint a homoszexualitás választás kérdése-e, mire a politikus elmondta, hogy abszolút, majd felhozta a börtönös példát.

Mondata azonnal felperzselte az amerikai oldalakat, rengeteg vélemény szerint Carson ezzel ki is írta magát a 2016-os versenyből. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.