A spuri kiválóan passzol a norvég munkaetikához

Amfetaminfogyasztókkal vettek fel interjúkat az Oslói Egyetemen, arra volt kíváncsiak, hogy az emberek mire használják a szert.

Persze nagyon sokan speedeznek bulizáshoz, de meglepően sokan beszéltek arról, hogy a munkához is jól jön a gyorsulás.

A norvég kutatók azt találták, hogy a fizikai munkát végző férfiak egy része azért szed amfetamint, hogy jobban és tovább bírja a melót.

"Imádok dolgozni, az amfetamintól pedig még többet tudok beleadni, gyorsabban megy minden. Nagyon hatékony vagyok olyankor."

Ezt mondta az egyik férfi. A nők között olyanok speedeztek, akik a család mellett több munkahelyen is dolgoztak, és az anyag segített nekik, hogy minden feladatukat el tudják látni.

Miközben a megkérdezettek sok pozitív hatásról számoltak be, a speed nyilván nagyon veszélyes, könnyű rákapni, és hosszútávon agykárosodást, és személyiségzavarokat is okoz.

Az mindenképpen érdekes, ahogy ebből a tanulmányból is kiderült, hogy az emberek társadalmi státusza szorosan összefügg az általuk használt szerekkel: a középosztályi léthez jobban illik a "gondolkodtató" marihuána, míg a kétkezi munkások körében a teljesítményjavító amfetamin az elterjedtebb.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.