Emberek! Megjelent a könyv, ahol Matolcsy 650 oldalon keresztül ecseteli az általa elért sikereket

gazdaság
2015 március 05., 14:23
comments 236

Ma útnak indult a Magyar Nemzeti Bank nagyon várt könyvsorozata, az első kötetet maga Matolcsy György írta, a könyv címe: Egyensúly és Növekedés. Bele is lehet lapozni! Hátha kedvet csinál, itt a tartalomjegyzék:

matolcsy tartalomjegyzék

Úgy tűnik, a könyv kb. 650 oldalas, és ezek az arany lapok mind-mind a magyar gazdaságpolitika sikeréről szólnak. Amelynek Matolcsy György előbb nemzetgazdasági miniszterként, majd jegybankelnökként volt az alapembere.

Miért van egy ilyen könyv kiadására szükség? Mert be kell mutatni a sikereket, egyébként pedig fejleszteni kell a hazai pénzügyi kultúra és műveltség fejlesztését, magyarázza az MNB. Azaz:

"Az Egyensúly és Növekedés című kötet részletesen bemutatja mindazokat az új gazdaságpolitikai elgondolásokat, innovációkat és eszközöket,

amelyek a magyar gazdaság 2010 és 2014 közötti, gazdaságtörténeti szempontból is jelentős sikeréhez vezettek,

megvalósítva a költségvetési és pénzügyi stabilizációt, ezzel megteremtve a fenntartható növekedés alapfeltételeit."

Matolcsy pedig ezzel zárja az előszót:

"Erről szól a könyvem: hogy és milyen eszközökkel értük el a sikert."

Szóval gyakorlatilag egy sikerkalauzról van szó, alig várom, hogy a kezem közé kerüljön.

Meg is lehet venni 3900 forintért, a link az MNB holnapjáról egyenesen a valasz.hu-ra mutat. De lesznek további kötetek is Matolcsy opusza után a könyvsorozatban:

  • Új gazdaságpolitika (A jövő kormányzati politikájának csírái);
  • Új irányzatok (Közgazdaság és pénzügyek);
  • Az új átmenet (A monetáris politikai irányváltás okai és eredményei).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.