Megsértettük a Jobbik jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát

A bíróság megállapítja, hogy Gyöngyösi Jenő I.r. alperes megsértette a Jobbik Magyarországért Mozgalom felperes jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a 2013. szeptember 5-én a Konyári Általános Iskola előtt történt eseményeket valótlanul a felperesi párt tetteként, az abban részes személyeket pedig valótlanul a felperesi párthoz tartozó személyekként tüntette fel a szeptember 5-én a II. r. alperesnek adott és utóbb a "youtube.com" internetes oldalra feltöltött, valamint a szeptember 7-én a VI.r. alperesnek adott és utóbb a "haon.hu" internetes hírportálra feltöltött nyilatkozatában. 

A bíróság megállapítja, hogy a Roma Produkciós Iroda Alapítvány II.r. alperes, Vadász István IV.r. alperes, a Magyar Jeti Zrt. V.r. alperes, az Inform Média Kft. VI.r. alperes, és a HVG Kiadó Zrt. VIII.r. alperes megsértették a Jobbik Magyarországért Mozgalom felperes jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy az I.r. alperes fentiek szerinti valótlan nyilatkoztát a II.r. alperes a "youtube.com" internetes oldalra való feltöltéssel, a IV.r. alperes a "romaclub.hu" internetes oldalon, az V.r. alperes a "444.hu" internetes oldalon, a VI.r. alperes a "haon.hu" internetes oldalon, a VIII.r. alperes a "hvg.hu" internetes oldalon való hozzáférhetővé tétellel híresztelték. 

A per során erről a cikkünkről volt szó.

A döntéssel szemben felülvizsgálati kérelemmel fordultunk a Kúriához.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.