Sajátjaként adja oda a kormány a 600 milliós EU-forrást a felcsúti kisvasútra

POLITIKA
2015 március 05., 10:23
comments 431

Azt már korábban lehetett tudni, hogy a mindig is kisvasútra vágyó Felcsút meg fogja kapni vágyott kisvasútját a kormánytól. 600 milliót kapnak erre, és hogy teljesen abszurd legyen a dolog, a Puskás Akadémia fogja megépíteni, kiemelt projekt keretében.

Ami különösen szép, hogy mindezt egy EU-s operatív programból, a KDOP-ból osztja a Miniszterelnökség a miniszterelnök szülőfalujának, pontosabban a Puskás Akadémiának. Kiírtak egy pályázatot, amit a kezdetektől tudni lehet, hogy a Puskás Akadémia fog megnyerni, ami első és második ránézésre is elég törvényellenes dolognak tűnik.

Az Átlátszó által most megszerzett pályázati dokumentációból kiderül, hogy három állomás lesz: az alcsútdobozi arborétum és a felcsúti stadion között robog majd a kisvasút, a harmadik állomás, a felcsúti már 2011-ben fel lett újítva. Napi 2-7 ezer utassal számolnak, ami elég durva becslésnek tűnik, hisze Felcsúton összesen 1824-en laknak. Régi csehszlovák Bzmot vonatok lesznek, amelyek 25 km/óra sebességgel teszik meg az 5,7 kilométeres távot.

(Átlátszó.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.