Soha nem találnád ki, hogyan reagált a külügyminisztérium Oláh Lajos montreali alakítására

katasztrófa
2015 március 05., 08:23
comments 183

Mint emlékezetes, az ottawai magyar nagykövet első számú helyettese, Oláh Lajos megjelent egy a Concordia Egyetemen tartott panelbeszélgetésen, és ritkaságszámba menő egyszemélyes show keretében csinált hülyét magából: felrótta a résztvevőknek, hogy részrehajló módon számolnak be a magyar kormány tevékenységéről, illetve hogy nem adnak lehetőséget a reakcióra. Miután a lehetőséget megkapta, közölte, hogy egy országot nem lehet öt perc alatt megvédeni, majd visszaült a helyére.

A magyar külügyminisztérium sajtóosztálya már reagált is a kínos szereplésre, szó szerint ezt:

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és annak külképviseleti hálózata feladatköréből fakadóan mindig arra törekszik, hogy Magyarországról, annak kormányáról külföldön egy kiegyensúlyozott, tárgyilagos, szakmai alapokon nyugvó, a realitást hűen tükröző kép alakuljon ki.

Ezen alapelvektől vezérelve vett részt az ottawai nagykövetség diplomatája a 2014. március 3-án Montreálban, a Concordia Egyetemen Magyarországról szóló panelbeszélgetésén. A mintegy 30 fős közönség előtt megtartott rendezvényen a magyar kormány intézkedéseit egyébként hosszú ideje kritizáló felszólalók több olyan példát hoztak fel, amelyek minden alapot nélkülöznek, vagy a valóságot elferdítve közvetítették. Ezt nehezményezve szólalt fel Oláh Lajos, jelezve, hogy az előadások egyoldalúak, a magyar kormány tevékenységét hamis színben tüntetik fel, és ténybeli tévedéseken alapszanak.

Üdvözlettel:

Miniszteri Kabinet – Sajtó/Cabinet of the Minister – Press Office
Külgazdasági és Külügyminisztérium/Ministry of Foreign Affairs and Trade

(Montreált amúgy Montrealnak hívják, de ez mindegy is.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.