Azt gondolta, hogy az emberminisztérium nem tudja még jobban megszívatni iskolás gyerekét? Tévedett!

Nagyon rosszul jár az a napközis gyerek, aki idén a második félévben megbetegszik, ugyanis neki a tanítás utáni órákat is hiányzásnak számítják mostantól. Tényleg nem nagyon tudok elképzelni a rosszindulatú szemétkedésen kívül más okot erre a változtatásra.

Eddig az volt a helyzet, hogy ha a gyerek egy hétig beteg volt, akkor a tanítással töltött napi 5-6 óra számított hiányzásnak, tehát összejött egy héten 25-30 óra. A Válasz azt írja, hogy mostantól viszont délutánig ketyegnek a hiányzások, egy nap akár 9 mulasztott órának is számíthat. Beleszámolják azt is, amikor már nincs is tanítás.

De hát miről marad le tanítás után a beteg gyerek? A közös leckeírásról? Hát azt tényleg nem szabad kihagyni.

Az egész ugye azért érdekes, mert ugye 2013 őszétől már minden gyereknek kötelező volt bent maradni az iskolában tanítás után, a szülő ugyan kérhetett felmentést, de ez nem járt automatikusan. Közben 250 mulasztott óra után külön vizsgát kell tenni év végén, ami az új rendszerben lényegesen gyorsabban összejön.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.