100 ezer dolláros váltságdíjat követelnek a Vatikántól két Michelangelo-dokumentumért cserébe

bűnügy
2015 március 08., 19:50
comments 40

Vasárnap a pápa sajtószóvivője jelentette be, hogy filmbe illő jelenet során egy váltságdíjat követelő levelet kaptak. Az írás azt ígéri, hogy ha az egyház kifizet 100 ezer dollárt, visszakapnak két olyan ritka Michelangelo által írt dokumentumot, melyek még 20 évvel ezelőtt tűntek el.

Federico Lombardi elmondása szerint a Szent Péter Bazilika egyik bíborosát keresték meg azzal, hogy egy bizonyos összeg kifizetéséért cserébe visszakaphatják a dokumentumokat.

Az olasz Il Messaggero információi szerint egy egykori vatikáni alkalmazott zsarolja most az egyházat. A bíboros nemet mondott az ajánlatra, mert tudta, hogy lopott dokumentumokról van szó. 

Az egyik dokumentum egy levél, amit Michelangelo írt és alá is írta azt. A másik dokumentum jellemzőit nem hozták nyilvánosságra.

Az ellopott dokumentumok ügyében a vatikáni rendőrség indított nyomozást, olasz kollégáikkal együttműködve. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.