A republikánus jelöltek tényleg elkezdtek azzal kampányolni, hogy még soha életükben nem küldtek el egyetlen emailt sem

Tovább duzzad a Hillary Clinton-féle emailbotrány: amióta kiderült, hogy az egykori külügyminiszter és jelenleg tán legesélyesebbnek tartott demokrata elnökaspiráns minisztersége alatt magánemailcímet tartott fenn, és arról levelezett (hogy ez miért kifogásolható, azt a Vox szedte össze, de a kulcs a biztonság: egy magánszerveren át történő levelezés jó eséllyel sokkal kevésbé van védve illetéktelen behatolásoktól, mint az, amit az amerikai hatóságok ellenőriznek), azóta minden politikus fontosnak tartja megosztani gondolatait az emailezésről.

Pár napja a Magyarországon is jól ismert szenátor, John McCain beszélt arról, hogy ő egyáltalán nem emailezik, mert nem akar olyat leírni hirtelen felindultságában, amit később megbánhat.

Legutóbb pedig egy itthon talán kevésbé ismert republikánus szenátor, Lindsey Graham beszélt arról, hogy ő soha életében nem küldött el még egy emailt sem.

Graham megszólalása csak azért nem teljesen érdektelen, mert ő is egyike azon republikánusoknak, akik fontolgatják az indulást 2016-ban.

Az 59 éves politikus a tévéinterjúban büszkén mondta, hogy szívesen átad minden emailt, amit valaha elküldött, mivel soha nem küldött el egyet sem, nincs is fiókja.

Bár még sok idő van hátra Iowáig, de ha kitart ez a lendület, akkor az emailtől elhatárolódás az egyik nagy közös republikánus toposz lehet idén. (via Business Insider)