Azt hitték a kis buták, hogy kihalt a mianmari Jerdon-timália, pedig dehogy

természet
2015 március 08., 15:02
comments 14

Tavaly májusban észlelték újra az 1941 óta kihaltnak vélt, verébnagyságú madarat a Wildlife Conservation Society és a szingapúri egyetem kutatói természetes lakóhelyén, az Irrawady deltájában. A madárfajt a híres ornitológus, Jerdon írta le először 1862-ben. Magyar elnevezését nem találtam, de szlovákul például mupinia sivohrdlának nevezik, csehül timálie sýkořicovitának, japánul pedig インドセンニュウチメドリ-nak. Latin neve Chrysomma altirostre altirostre, nagyjából 16-17 centi hosszú, barnás színű. Hosszú farkával vékony nádszálakon szokott egyensúlyozni, közben csőrét madárszerűen meregeti. (Via MTI, Avibase)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.