Három hete menekült meg az IS-től az iraki menekült, akit agyonlőttek Dallasban

külföld
2015 március 08., 11:50
comments 62
photo_camera Via Dallas Police Department

Három héttel azután, hogy Irakból az Egyesült Államokba érkezett, agyonlőtték Ahmed al-Jumalit. A férfi az IS elől menekült, követve nejét, aki közvetlenül házasságuk után, 16 hónapja elmenekült Irakból.

A neje, Zahara a neten gyűjtött adományokat, hogy férje is követhesse. Húsz napja, amikor végre al-Jumali is csatlakozhatott hozzá, egy olyan képet közölt, amin egy táblát tartott ezzel a felirattal:

"460 napot, 11 040 órát, 662 400 percet vártam erre a pillanatra. Isten hozott itthon!"

Szerdán al-Jumali, a neje és a fivére dallasi lakásuk előtt fényképezkedtek a havazásban. Életükben először láttak havat. Egyszercsak idegen férfiak bukkantak fel, és tüzet nyitottak rájuk. Al-Jumali még haza tudott szaladni, oda hívták a mentőket. A kórházban húnyt el. (Via New York Daily News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.