Ingyen taxizhatott haza a börtönből Tóásó Előd

külföld
2015 március 08., 08:45
comments 24

Öt év és tíz hónap után szerdán szabadult bolíviai börtönéből Tóásó Előd, akit fegyveres felkelés szervezésével vádoltak meg azután, hogy 2008-ban kommandós akcióval elfogták. A rajtaütésben Tóásó három társa, köztük Eduardo Rózsa Flores is életét vesztette.

A bolíviai kormány szerint Tóásóék Evo Morales elnök megdöntésére szervezkedtek. Tóásót végül hosszú évekig tartó bírósági eljárás végén fegyveres felkelés segítése miatt pont annyi időre ítélték, amennyit addig már börtönben töltött, így végül a héten szabadulhatott.

Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy szerda éjjel a kormány egyik képviselője kikísérte a börtönből az üres, sötét utcára, majd leintett neki egy taxit. A taxisofőrről kiderült, hogy nagy tisztelője a börtönben megházadosott Tóásó bolíviai apósának, az ország egykori belügyminiszterének, ezért ingyen utazhatott.

Tóásó első dolga volt, hogy vegyen egy európai sört. Drága volt, 44 bolivianót (~1300 forintot) kellett fizetnie érte, és még ideje se volt meginni. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.