Megnyílt az első önkormányzati marihuánabolt az Egyesült Államokban

életmód
2015 március 08., 15:19
comments 63

A North Bonneville nevű kisvárosban (Washington államban) nyitott meg a Cannabis Corner nevű üzlet, amit teljes egészében az önkormányzat tulajdonolja és működteti, minden haszon a közösséget gyarapítja. A mintegy 1000 lakosú település elsősorban nem saját lakosait, hanem az egyre nagyobb számban érkező turistákat akarja ellátni marihuánatermékekkel.

Coloradóval együtt a nyugati parti Washington állam legalizálta elsőként a marihuánát élvezeti célra.

A kisvárosban, ahol az ország első önkormányzati marihuánaboltja létesült, nem működik iskola és az árusításra vonatkozó szigorú szabályoknak megfelelve az üzlet távol fekszik minden olyan helytől (például parkoktól), amelyet gyermekek is látogatnak.

photo_camera Képünk csak illusztráció, egy Ohio állambeli boltban készült (Theo Stroomer/Getty Images)

North Bonneville hajdan a faiparból élt, napjainkban azonban rá van utalva a turistákra, akik túrázni, kempingezni, szörfözni vagy sárkányrepülőzni járnak a környékre. A városka vezetői remélik, hogy a drogbolt még jobban fellendíti az idegenforgalmat.

A városi tanács üzleti terve szerint már az első évben elérheti a 2,7 millió dollárt a könnyűdrog árusításából származó bevétel.

A marihuána nem gyógyászati célú felhasználását már négy amerikai államban engedélyezik, Washington és Colorado mellett Oregonban és Alaszkában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.