Megnyitott a lottónyertes hajléktalan győri kávézója

gazdaság
2015 március 08., 11:55
comments 89

Ha minden igaz, ma délelőtt tízkor zenés programmal megnyitott az Albaca Kávézó Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky u. 57-ben. Két nappal a nyitás előtt még szorgosan dolgoztak az asztalosok az üzlethelyiségben, hogy a nyitásra minden kész legyen. Az üzletet Andraschek László és felesége, Anikó nyitják.

Anikó régebben pánikbeteg volt, László pedig hajléktalan. Tavaly februárban lett világhírű, amikor kiderült, hogy ő nyert 636 millió forintot a lottón.

A nyeremény nagyon jól jött neki és pánikbeteg nejének, mert a korábban hét évig hajléktalan, de ekkor épp lakásban lakó férfi és neje addigra már egyéves elmaradásban volt a lakbérrel.

A nyereményből előbb egy házat béreltek Győr gazdag környékén, de nem érezték jól magukat, ezért visszafogottabb környékre költöztek, most pedig befektettek a kávézóba, ahol a jövőben kulturális programokat, kiállításokat is tartanak. (Via Szemlélek)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.