Will.i.am: Mózes szart se mondott a 3d nyomtatásról

Will.i.am rapper, producer, techstartupper és wannabe morálfilozófus szerint a világnak új kódokra és erkölcsre van szüksége, hogy a 3d-nyomtatott emberek etikai vonatkozásaival megbirkózzon. Ha ki tudsz nyomtatni egy májat vagy egy vesét, akkor képes leszel egy egész rohadt embert is kinyomtatni – érvelt a Deezennek adott interjújában Will.i.am (Vil.m.os), aki úgy fogalmazott:

„Most egy új területre értünk. Mózes lejön a hegyről a tízparancsolattal, és azt mondja: »Nem szabad...« Szart se mondott a 3d nyomtatásról.”

will.i.am

A gondolkodó szerint a 3d-nyomtatott emberhez szükséges technológia még a mi életünkben eljön. Nem állítja, hogy egyetért vele:

„Csak azt mondom, hogy mi a tény a valószínűsíthető technológiai növekedés és a Moore-törvény alapján.”

Egyébként még nem tartunk ott, hogy jól működő belső szerveket nyomtassunk, de Will.i.am, az emberi URL már arról spekulál, hogy a Star Trek-ben látható teleportáláshoz hasonlóra leszünk képesek a nyomtatókkal. (Szerinte amikor a bolygón kinyomtatják a hasonmást, az eredeti példányt megsemmisítik.) Mint mondta, a Star Trek az internetet és az Iphone-t is megjósolta. (The Verge)