Kelet-Európa über alles: 2014-ben egy hotel sem készített ennél jobb bemutatkozó videót

külföld
2015 március 11., 15:59

Aki egy kicsit is büszke a kelet-európaiságára, titkon mindenképp vágyik egy kicsit Moldova fővárosába. Kisinyov, magyar nevén Kisjenő nagyjából félmilliós város Európa legszegényebb országának középső részén. Idegenforgalma nemzetközi összehasonlításban jelentéktelen, az országon belül viszont robusztusnak számít.

Kisinyovban sajnos szinte semmi nincs, a város legnagyobb része a kommunista időkben épült. A Hotel Chisinau személyezete büszke is arra, hogy a szállodájuk egy patinás, sztálinista épületben kapott helyet a város központjában.

A külföldi vendégeket egy pompás videóval igyekeznek magukhoz csábítani:

A videóban kiemelik a hotel büféjében kapható híres, moldovai borokat is. Nem rég tudtam meg, hogy Moldova lakói abban a hitben élnek, hogy a boraik világhírűek, és szinte bármelyik országban lehidalnak tőlük. Ön ivott már moldovai bort? Én nemrég szereztem egy palackkal, és egyáltalán nem volt rossz. Na, nem valami világmegváltó ital, de nem rossz. A bolgár borokat azért nagy átlagban jobbnak mondanám.

A hotel honlapján további pompás képeket lehet nézegetni a fényűző szobabelsőkről és a luxusétteremről.

A TripAdvisoron egész jó értékelései vannak a szállásnak, többnyire a barátságos személyzetet emelik ki az utazók, de van értékelő, aki szerint

„Elég jó, ha szereted a szovjetséget.”

A tanulság persze továbbra is csak ennyi:

Kelet-Európa über alles!