Akkorát dobott az emberiség, hogy arra a földönkívüliek is felkapják a fejüket

Japán tudósoknak először sikerült energiát drót nélkül továbbítaniuk, ez pedig olyan komoly tudományos előrelépés, ami az egész Föld jövője szempontjából meghatározó lehet.

A japánoknak 1,8 kilowattnyi energiát sikerült mikrohullámok segítségével 55 méterre eljuttatniuk, annyit, amennyivel egy elektromos vízforralót már lehetne működtetni.

AFP PHOTO / HO / The Planetary Society

Ez persze még nem nagy távolság, de a JAXA, a japán NASA szóvivője szerint ennek a technológiának köszönhetően az emberiség egy napon akár az űrben fellelhető napenergiát is képes lehet a Földön hasznosítani. A bolygónk körül keringű műholdak és például a Nemzetközi Űrállomás már régóta használják működésükhöz a Nap energiáját, a JAXA Space Solar Power Systems nevű programja csak évek munkájával tudott eljutni eddig az 1,8 kilowattig.

A japánok egy nap odáig szeretnének eljutni, hogy mikrohullámon energiát sugárzó műholdak küldjék le a Földre a napenergiát, de azt maguk is elismerik, hogy ez a nap még nagyon messze van.

Becsléseik szerint talán a 2040-es évekre jutunk el odáig, hogy a drótnélküli energiát praktikusan fel is tudjuk használni. (via)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.