Jogerős: ki kell adni Lázár legendás hotelszámlájának részleteit

POLITIKA
2015 március 12., 13:38
comments 275

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta azt az elsőfokú részítéletet, amely arra kötelezte a Miniszterelnökséget, hogy adja ki a hivatalt vezető Lázár János két utazásának részleteit. Az ítélet szerint a hivatalnak meg kell mondania, hogy Lázár János – még 2013-ban államtitkári rangban – egy svájci és egy olaszországi útján pontosan mely szállodákban szállt meg, és hogy azok egyenként mennyibe kerültek.

A Miniszterelnökségnek az írásba foglalt ítélet kézhezvétele után 15 napja van arra, hogy kiadja az adatokat. Ha ez megtörténik, akkor kiderülhet, hogy Lázár két utazásán a hotelköltségek miért voltak sokkal magasabbak, mint más állami vezetők utazásai során.

Ez az a per, amit az azóta már a Direkt36-nál dolgozó Pethő András indított még Origósként, és aminek eredményeként a Magyar Telekom a Fidesz nyomásának engedve szétverte a magyar sajtószabadság egyik fontos bástyáját. (via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.