A halmozottan fogyatékos gyermekek töredékét sem tudják befogadni az iskolák

tudtad-e
2015 március 13., 09:27
comments 52

Több, mint 3000 olyan magyar gyerek van, aki hiába tanköteles, csak nagy szerencsével juthat hozzá az őt megillető oktatáshoz. Legtöbbjük súlyosan mozgáskorlátoz ott, sokan nem tudnak beszélni és értelmi sérültek is, állandó ápolásra szorulnak - de attól még fejleszthetőek. Bár a tanulás joga nekik is jár, sokszor még a gyógypedagógiai iskolák sem fogadják őket. Így a szülők vagy nem tudnak munkát vállalni, vagy arra kényszerülnek, hogy bentlakásos intézménybe adják őket. Elszigetelés helyett érdemi iskolai segítségre van szükségük a teljesebb élethez.

photo_camera Merényi Dániel rajza

A civil szervezetek Tudtad-e kampánya a tudatos társadalomért itt érhető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.