Franciaország ellenkezése miatt Belgium nem vezeti be a waterlooi csatára emlékező kéteurós érmét

vicc
2015 március 14., 10:21

WaterlooEuro

Az eurózóna minden tagállama maga dönt az érméket díszítő vésetekről, csak a bankjegyek kinézetét szabályozza az Európai Központi Bank. A belgák a waterlooi csata 200. évfordulójára szerettek volna kiadni egy új kéteuróst. A csatában a britek és szövetségeseik elverték Napóleont, véget vetve második, száznapos uralkodásának. Franciaország hivatalosan tiltakozott az érme miatt, szerintük ugyanis ez egy negatív szimbóluma lenne az európai eszmének. LOL. A belga pénzverde már 2,5 millió euró értékben 180 ezer érmét legyártott, de most ezek nem fognak széles körben piacra kerülni, csak gyűjtőknek fogják árusítani őket. (NPR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.