Orbán Győző dúlva-fúlva távozott a gánti lakossági fórumról

2015 március 14., szombat 8:59
674

A miniszterelnök édesapjának a tulajdonában lévő Nehéz Kő Kft. évi több tízezer tonna hulladékot szeretne feldolgozni a Vértes lábánál, egy elhagyott kőbányában. Erről részletesen írtunk korábban.

A Magyar Narancs járt a tervezett hulladékfeldolgozó-telephez legközelebb eső Gánt-Gránás lakossági fórumán, ahol váratlanul Orbán Győző is megjelent. A cégvezető és a Nehéz Kő számára a hatástanulmányokat író szakértő igyekezett megnyugtatni a környéken élőket, hogy se a zaj, se a porszennyezés nem lesz elviselhetetlen, de - érthető okokból - a helyiek ezt nem nagyon hitték el. Kiderült, hogy napi 8 órát üzemelnének a gépek, többek között egy

  • homlokrakodógép,
  • egy forgókotró,
  • egy törő
  • és egy osztályozó berendezés.

Mindez 2-300 méterre a lakóházaktól. Orbán Győző egy darabig állta a sarat, de a Magyar Narancs beszámolója szerint amikor az egyik gránási lakos a többieket kezdte el szervezni, akkor bepöccent és elkezdett visszaszólogatni a hallgatóságnak.

Ezután a miniszterelnök édesapja elkezdett pakolni, majd néhány – egyebek mellett ő halálára vonatkozó – bekiabálás és az időközben a hallgatóság között megjelent Orbán Áron (a miniszterelnök testvére) kíséretében elviharzott.

A Magyar Narancs újságírója megpróbálta szóra bírni a vállalkozót, de ő

„rosszindulatú újságíróknak csak akkor hajlandó válaszolni, ha előbb 2 millió forintot adományoznak a gánti szociális otthonnak.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt