Friss Hús 3.0 rövidfilm fesztivál - Magyar versenyfilmek 1.

Friss Hús
2015 március 16., 17:17

A múlt hét pénteken lezajló Friss Hús Kick Off buli keretén belül felfedtük az idei fesztiválra bejutott rövidfilmek listáját. 6 magyar és 3 nemzetközi szekcióra válogattuk szét a legjobb beérkezett filmeket, elsőként lássuk az első magyar filmes válogatás programját.

photo_camera Szépségkirálynő (rendezte.: Oláh Judit)

**Magyar versenyfilmek 1. március 25. 19.00, március 27. 17.00

A kamaszkor vége 9' (End of Puberty) / rendezte: Szilágyi Fanni
Egy kétpetéjű ikerpár két kamaszkorú tagja a strandon találkozik egy vadidegennel. A fiú eddig számukra ismeretlen vizekre evez velük. Életükben először ütköznek az érdekeik, és tapasztalnak meg ellentétes érzelmeket egymás mellett, egymás iránt.

Viadal 14' (Fight) / rendezte: Szeiler Péter
Két hazaút. Két csapda. Két megérkezés.

Yes 9' / rendezte: M. Tóth Géza
Milyen lehet az élete egy nagyvárosi üzletasszonynak? Hogyan telnek a napjai ezzel szemben egy hippi édesanyának? Mi történik, ha a két teljesen különböző világ véletlenül összeér?

Marea 15' (Tides) / rendezte: Breier Ádám
Camelia a tengerparton tervezi megünnepelni fia, Angel születésnapját. A fiú édesapja váratlan eltűnése miatt elszökik, így Camelia kénytelen olyan keresésbe belefogni, amely szembesíti családja széthullásával.

Szépségkirálynő 13' (Beauty Queen) / rendezte: Oláh Judit
Zitát, a harmincöt körüli csinos nőt faggatja Laci, aki régóta vár rá, hogy végre döntött-e, de úgy tűnik, Zita más utat választ. Egy szépségversenyre nevez be, de később a kora miatt kizárják.

Lámpaláz (Stage Fright) 11’ / rendezte: Görögh Árpád
Egy középszerű színész élete szerepét kapja meg kollégája hirtelen halála folytán: Mephistót alakíthatja Kabuki Faustjában. A szerep azonban túl nagy falatnak bizonyul...

Limbo Limbo Travel 17’ / rendezte: Kreif Zsuzsi, Zétényi Bori
A film egy technológiától túlfűtött skandináv városban indul, ahol a férfiak egyedül technikai felszereléseikkel törődnek és nem mutatnak semmiféle érdeklődést a nők irányába.

A Friss Hús 3.0 rövidfilm fesztivál március 25 és 29 között ver tábort a Toldi moziban. A cikk borítófotója Szilágyi Fanni A kamaszkor vége című versenyfilmjéből van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.