Százból akár nyolc ember meleg, leszbikus vagy biszexuális

tudtad-e
2015 március 16., 13:11
comments 259

A leszbikus, meleg és biszexuális (LMB) személyek arányát a társadalomban a kutatók 4-10 %-ra becsülik.

photo_camera Merényi Dániel rajza

Az LMB embereknek minden új közösségben és szituációban újra el kell dönteniük, hogy előbújnak-e, ami viszont emiatt nem egy egyszeri esemény, hanem egy soha véget nem érő folyamat. Az előbújás lehet egy felszabadító élmény, de sokan tartanak a negatív reakcióktól, félnek az elutasítástól, családi és baráti kapcsolataik felbomlásától, munkahelyük elvesztésétől, ezért rejtőzködnek. Pedig leszbikus, meleg és biszexuális embernek lenni nem betegség, nem bűn és nem is szégyellnivaló dolog, hanem egy természetes emberi sajátosság.

A szexuális orientációról őszintén beszélni egy nyitott és elfogadó társadalomban nem jelent anyagi, fizikai vagy érzelmi kockázatvállalást. Ez a civil szervezetek Tudtad-e kampányának legújabb témája.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.