Dübörög a déli nyitás: naposcsibékkel és tojásokkal árasztjuk el Afrikát

A déli nyitással 100 ezer bábolnai naposcsibe és 30 ezer keltetőtojás érkezett az észak afrikai Eritrea fővárosába, Aszmarába. A szállítmány értéke több mint 200 ezer euró – közölte Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Az eritreai Mezőgazdasági Minisztérium és a Bábolna Tetra Kft. közötti tárgyalások még 2014 decemberében kezdődtek meg a KKM közvetítésével. Az Eritreába érkező magyar küldöttséget Arefaine Berhe mezőgazdasági miniszter is fogadta, akinek a magyar fél (egyéb anyagok mellett) átadta a bábolnai Tetra baromficsalád részletes termékismertetőjét.

Röviddel a látogatás után megindultak az egyeztető tárgyalások a kairói nagykövetségen keresztül.

A közlemény szerint Arefaine Berhe hétfőn személyesen mondta el Magyarország kairói nagykövetének, hogy messzemenően elégedett a szállítmány minőségével meg a lebonyolítás precíz és korrekt menetével.

A miniszter szerint az üzletkötést egy hosszú együttműködés első állomásának tekinti a Bábolna Tetra céggel, és hamarosan újabb magyar baromfiszállítmányt rendelnének, a jelenleginél jóval nagyobb mennyiségben. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.